Vandaag kan de boeken in als de dag dat ik het wist. Dat ik weet wat ik het allerliefst zou doen als ik al het geld, alle tijd en alle mogelijkheden had die je je maar kunt voorstellen.
Ik zou bakken. Taarten, koekjes, cakes, cupcakes, toetjes, brownies, blondies, de lekkerste zoetigheden die je je maar kunt voorstellen met de beste ingrediënten. Al die tijd was het precies onder mijn neus en nu pas zie ik het.
Toen ik laatst weer tegen iemand zei: ik met pensioen ga, dan emigreer ik naar een warm land en dan ga ik elke dag bakken. Misschien begin ik een klein theehuis.
Weet je, die droom is best concreet. Het is glashelder wat ik het allerliefste doe, wat mijn hobby is, mijn passie. Ik houd zoveel van bakken dat ik mij onmogelijk door alle boeken en recepten heen kan werken en eten in mijn eentje. Dit is waar ik enthousiast van wordt, wat ik met liefde doe, waar ik het allerbeste weet wat ik wel en niet op mijn eigen taartkaart zou zetten.
Hier moet ik iets mee, hier wil ik iets mee! Dus aan deze droom ga ik werken. Te beginnen met het opdoen van ervaring. De 10.000 uur die je nodig hebt om ergens een expert in te worden. Ik ga mijn boeken doorwerken, doorbakken. Uitproberen, noteren, verbeteren, improviseren en alleen wat een 8 of hoger scoort op mijn hoge lat zal voortbestaan op de taartkaart om te delen met wie de liefde voor de zoete hap met mij deelt.
Ik wil best helpen met proeven hoor, dat vind ik geen probleem! ♡
BeantwoordenVerwijderenIk wil best helpen met proeven hoor, dat vind ik geen probleem! ♡
BeantwoordenVerwijderen