Laat in de wok een flinke scheut olijfolie heet worden
Snijd ondertussen:
1 rode paprika in blokjes
1 pakje ontspijtspek (100gram) in blokjes
1 teentje kloflook in filterdunne plakjes
250 gram champignons (kastanje en gewoon)
Alles mag in de wok om dit vervolgens 2 minuten te toerbakken. Voeg dan basilicum en een beetje peterselie toe.
Doe hier 300 gram risottorijst van Lassie bij. Deze kort roerbakken tot alle korrels een jasje van olie hebben. Voeg dan een halve liter groentebouillon toe en laat het op middelhoog vuur koken tot het water opgenomen is
Voeg nog een halve liter groentebouillon toe en laat dit weer koken tot het opgenomen is. De rijst moet in totaal ongeveer 18 minuten koken. Proef zodra het water is opgelost of de rijstkorrels goed zacht zijn.
Rooster ondertussen pijnboompitjes in een pan zonder olie.
Serveer de risotto op een bord met een paar blaadjes basilicum en strooi de pijnboompitjes er over. Eet smakelijk!
Snijd ondertussen:
1 rode paprika in blokjes
1 pakje ontspijtspek (100gram) in blokjes
1 teentje kloflook in filterdunne plakjes
250 gram champignons (kastanje en gewoon)
Alles mag in de wok om dit vervolgens 2 minuten te toerbakken. Voeg dan basilicum en een beetje peterselie toe.
Doe hier 300 gram risottorijst van Lassie bij. Deze kort roerbakken tot alle korrels een jasje van olie hebben. Voeg dan een halve liter groentebouillon toe en laat het op middelhoog vuur koken tot het water opgenomen is
Voeg nog een halve liter groentebouillon toe en laat dit weer koken tot het opgenomen is. De rijst moet in totaal ongeveer 18 minuten koken. Proef zodra het water is opgelost of de rijstkorrels goed zacht zijn.
Rooster ondertussen pijnboompitjes in een pan zonder olie.
Serveer de risotto op een bord met een paar blaadjes basilicum en strooi de pijnboompitjes er over. Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten